CRYO 21 – KYLMÄTERAPIA-1

Mitä Cryo-terapia on?

Cryo tulee kreikankielestä ja tarkoittaa kylmää. Perinteisesti kymäterapiaa on käytetty kivun, säryn sekä tulehdusten lievitykseen. Cryo21-terapia on ainutlaatuinen kylmähierontamenetelmä, jolla voidaan poistaa rasvaa, kiinteyttää, auttaa palautumaan raskaista urheilusuorituksista nopeammin. Kylmän hyödyt keholle on tunnettu jo pitkään, rasvaa poistava vaikutus löytyi alun perin sattumalta. Karoliina Instituutin tutkimuksissa kylmän vaikutuksesta urheilijoiden palautumisessa ja vammojen parantamisessa havaittiin tutkimuksen sivutuotteena, että rasvasolu ns. kristallisoituu ja tuhoutuu kun se jäähdytetään tiettyyn lämpötilaan. Rasvasolun apoptoosissa rasvasolu hajoaa täysin ja poistuu ihmisen oman aineenvaihdunnan mukana. Tulos on pysyvä, sillä rasvasolut eivät uusiudu. Cryo21 on terapeuttista rasvanpositoa ilman kirurgiaa.

Miten Cryo21 terapia toimii?

Cryo-terapian vallankumous tapahtui lähes yhtaikaa Norjassa ja Suomessa. Ruotsissa. Karolinska Institutet on tutkinut rasvasolujen kylmäkäsittelyä (Cryo-terapia). Heidän tutkimuksensa osoittavat, että «valkoisen rasvan» kylmäkäsittely edistää verisuonien kasvua, jotka muuttavat rasvan ruskeaksi rasvaksi, jonka keho voi paljon helpommin polttaa ja käyttää hyväksi kehon lämpöenergiana.

Kylmäkäsittely on FDA:n hyväksymä menetelmä, täysin turvallinen ja vaaraton, ilman sivuvaikutuksia. Käsittely tuntuu vain miellyttävältä viileältä hieronnalta.

Meidän menetelmämme eroaa muista cryomenetelmistä siten, että kylmähoitopäätä liikutetaan käsin niillä alueilla, joista halutaan poistaa rasvaa, tasoittaa selluliittia tai kiinteyttää kudosta.

Rasvanpoisto

Cryo 21 aiheuttaa lämpöshokin alentamalla rasvasolujen lämpötilaa.
Tämän apoptoosiksi nimitetyn prosessin tuloksena on rasvasolujen degeneroituminen ja kuolleiden solujen eliminoituminen.

Apoptoosi tapahtuu, kun kone vähentää ihoalueen lämpötilan C34 asteesta C8 asteeseen ilman että käsiteltävä henkilö tuntee minkäänlaista epämiellyttävää kylmyyttä.

4 – 10 käsittelykerran jälkeen asiakas on menettää jopa 12 cm vyötärön mitasta. Tämä on pysyvä muutos joka on saatu aikaan ilman minkäänlaista kirurgista käsittelyä.

Kiinteytys

Syvemmän verinahkan kylmentäminen stimuloi fibroblastien toimintaa kiihdyttämällä uuden kollageenin ja elastiinisäikeiden  lisääntymiseen liittyvää synteesiä. Tämä parantaa ihon kiinteyttä.

(Fibroblasti on sidekudoksessa esiintyvä solutyyppi. Fibroblastit muodostavat sidekudoksen säiemäisiä valkuaisaineita)

Elastiinisäie eli kimmosäie on tukikudoksessa sijaitseva proteiinikompleksi, joka muodostuu kahdesta erillisestä proteiinista: elastiinista ja fibrilliinistä. Muita tukikudoksen säierakenteisia proteiineja ovat kollageeni ja retikuliinisäikeet. Dermiksessä olevat elastiinisäikeet ovat vastuussa ihon joustavista ominaisuuksista. Elastiinikuidut voivat venyä moninkertaiseksi ja taas nopeasti palata alkuperäiseen pituuteensa kun jännitys laukeaa. Myös elastiset säikeet muodostavat isompia kimppuja eli kimmosyitä.

Selluliitti?

Selluliitti on ihon aineenvaihdunnan heikkenemisestä, liiallisesta rasvasta ja jäykästä sidekudoksesta aiheutuvaa rasvakertymää. Rasvoja varastoivat solut muodostavat kudoksessa pystysuoria rasvaryppäitä, joiden välissä on joustamattomat sidekudosseinämät. Kun rasvasoluihin kertyy liikaa rasvaa, sidekudosseinämät eivät veny, vaan vetävät ihoa sisäänpäin. Samalla rasvaryppäät työntävät sitä ulospäin. Tämä saa ihon pinnan näyttämään appelsiininkuorelta.

Cryo21 hoidon edut – tuo happea ja poistaa myrkkyjä rasvakerroksesta sekä parantaa verenkiertoa

Kylmähieronnan aiheuttama jatkuva verisuonten supistumisen ja laajentumisen vaihtelu yhdessä verisuoniston stimuloinnin ja rasvakudoksen myrkyllisten nesteiden eliminoinnin kanssa parantaa sisäisesti kudosten hyvinvointia ja hapensaantia ja selluliittia saadaan poistettua kudoksista.

Fysiotrapia:

 1. Cryo21 terapia poistaa lihasjännityksiä sekä vammoista johtuvien vaurioiden oireita ja vähentää tulehduksia lihaksissa ja jänteissä. Se vähentää myös maitohapon kerääntymisen aiheuttamaa kipua lihaksissa.

  Hoidettavia ongelmia ovat mm.

  • lihaskouristukset

  • turvotus

  • lihas- ja nivel -vaivojen helpottaminen

  • Lymfa- ja verenkierron tuki

  • lihasten rentoutus

  VERENKIERTO (Imu-ja laskimosuonet)

  Kylmällä on tehokas vaikutus verenkiertoon virtauksen ja hapensaannin paranemisen kautta.

Hoidon jälkeen:

Cryo21-hoito on laittanut veren- ja lymfakierron sekä aineenvaihdunnan liikkeelle. Kehossa on rasvakudoksesta lähtenyt liikkeelle myrkyllisiä nesteitä, joten kehosi tarvitsee paljon vettä eliminoidakseen ne kehosta.

1.Muista juoda paljon vettä.

2. Koska Cryo21-hoito tehokas ja aktivoi kehosi prosessit, on suotavaa antaa kehosi ns. toipua/levätä, joten kehoa lisää kuormittavaa rankkaa jumppaa/juoksua ei suositella saman päivän aikana suoritettavan.

3. Jos tunnet päänsärkyä, sinulla on todennäköisesti jano. Juo paljon vettä.

4. Anna kehollesi aikaa muuttua. Rasvasolujen poistuminen kehosta kestää 10-14vrk, joten hoitosi tekeytyy ajan kanssa ja voit huomata kuinka se muuttuu ja kiinteytyy.

Työnäytteitä

Yhteystiedot

Maria Care keskus:
0400 902240
[email protected]

Maria Päivikki
0400 902 240
[email protected]
Amanda
050 343 5393
[email protected]

Hoitolamme

Nelikkotie 2
02230 Espoo
(Iso Omenaa vastapäätä)

Seuraa meitä