microblading

Mitä Microblading on?

Microblading tarkoittaa kulmien muotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit ja luonnolliset kulmat. Microblading ei ole pysyvä pigmentointi! Toimenpiteessä pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Tällöin pigmentin katoaminen iholta kestää noin vuoden. Pigmentit, joita käytämme ovat 100% luonnollisia, eivätkä ne ole haitallisia iholle! Microblading kulmat häviävät iholta noin vuodessa. Jos kulmia halutaan ylläpitää, tulisi vahvistus tehdä noin 6-8kk välein (tai myöhemmin). Microbladingilla saadaan kauniit ja pitkään pysyvät kulmat.

Onko toimenpide kivulias?

Ensimmäinen kerta voi olla kivulias, mutta se riippuu pitkälti ihon kivunsietokyvstä ja ihotyypistä. Toimenpidettä voisikin verrata pitkälti kulmien nyppimisen kipuun. Erityisherkälle iholle toimenpide sattuu hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Jokatapauksessa, kipu jota microbladingista aiheutuu on hyvin pientä ja lisäksi käytämme aineita, jotka lievittävät kipua.

Kuinka kauan toimenpide kestää?

Microblading toimenpiteeseen varataan aikaa noin kaksi tuntia. Aikaa varataan hyvin, jotta kaikki voidaan tehdä ilman kiirettä. Tämä kaksi tuntia pitää sisällään valmistelun, kulmien muotoilun ja microblade-toimenpiteen.

Kulmien paraneminen

Kulmien paraneminen kestää yleensä viikosta kymmeneen päivään. Tässä ajassa kulmat menevät myös ruvelle ja rupi irtoaa. Noin kuukaudessa pigmentti on täysin asettunut, jonka jälkeen tehdään vahvistus, jossa väriä lisätään kohtiin, josta sitä on lähteny liikaa.

Entäpä toimenpiteen jälkeen?

Kun toimenpide on tehty, jälkihoito on 100% asiakkaan vastuulla. Tälllöin myös kulmien onnistuminen on asiakkaan vastuulla. Varaamalla ajan asiakas sitoutuu hoitamaan kulmiaan itsehoito-ohjeiden mukaisesti.

Mitä toimenpiteessä tarkalleen tapahtuu?

Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana käytämme Branko Babicin suunnittelemia erikoistyökaluja, joilla mittaamme sinulle symmetriset kulmat kasvojen muotojesi mukaan. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja emme tee pigmentillä. Ne pyyhitään kokonaan pois jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset. Bladingin aikana me käytämme SharpBrowsin erikoisteriä jotka koostuvat 11-14 pienen pienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin ihoon.

Ennen hoitoa:

1. Tutustu Microbladingiin.
Suosittelemme sinua lukemaan microbladingista saadaksesi hyvän näkemyksen mitä toimenpiteessä tulee tapahtumaan ja miten kulmia tulee hoitaa.

2. Valmistaudu pieneen punoitukseen
Kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen. Voimakas punoitus on kuitenkin todella harvinaista.

3. Tule toimenpiteeseen kevyellä meikillä
Älä laita raskasta meikkiä samana päivänä kun toimenpide tehdään. Normaali päivittäinen kevyt meikki on ok, mutta suosittelemme kuitenkin olemaan meikkaamatta kulmiasi.

4. Ole varovainen seuraavien lääkistysten kanssa
On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä emme suosittele 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet. Me myös suosittelemme välttämään lääkkeitä joilla on voimakas vaikutus kehoosi.

5. Älä käytä alkoholia 48h ennen toimenpidettä.

6. Vältä tuotteita, joissa on Retin A:ta (TRETINOIINIA)
Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee vain kulmien aluetta. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.

7. Vältä AHA ihonhoito tuotteita ennen toimenpidettä
Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua välttämään myös anti-aging tuotteita kulmien alueella kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen tulemista.

8. Jos olet verenluovuttaja
Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

9. Kulmakarvojen poisto nyppimällä tai muilla tekniikoilla
Parhaan tuloksen saavuttamiseksi microbladingissa älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä.

10. Ole avoin allergioistasi ja sairauksistasi
Kerro microblading ammattilaiselle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (myös raskaus yms.)

Hoidon jälkeen:

1. Ole tietoinen toipumisvaiheista.

Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen, 2) kuolleen ihon kuoriutuminen, 3) pigmentin väheneminen. 1-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet.

2. Käsittele kulmia hellästi ja älä irrota kuollutta ihoa itse.

Kulmien ympäriltä iho voi tuntua herkältä microblading toimenpiteen jälkeen (varsinkin ensimmäisen vuorokauden ajan). Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä, tällöin kulmat voivat kutista mutta älä missään nimessä raavi tai muuten revi kulmia!! Kulmia voi pestä myös muutamien tuntien välein tarvittaessa. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä. Olethan myös erityisen varoivainen, ettet koske kulmiisi likaisilla käsillä!

3. Hiero rauhoittavaa kookosöljyä kulmiin.

Toimenpiteen jälkeen, kulmiisi jätetään paksu kerros vaseliinia. Muutaman tunnin kuluttua hoidosta, voit levittää kulmiisi kookosöljyä. Ensimmäiset kolme päivää öljyä kannattaa lisäillä 4kertaa päivässä, jonka jälkeen seuraavan viikon ajan 2kertaa päivässä (illalla ja aamulla). Monet asiakkaamme ovat todenneet myös greipin siemen-, manteli- ja jojobaöljyn olevan loistavia vaihtoehtoja kookosöljylle.

4. Suojaa kulmiasi.

Ensimmäisen 72h aikana vältä saunomista, uimista, voimakasta hikoilua ja meikkiä kulmien alueella. Esimerkiksi kloori voi heikentää värin pysymistä. Tämän kolmen päivän aikana ihossa on vielä haavoja, jolloin bakteerit yms voivat päästä helposti ihon alle. Ensimmäisen viikon ajan on myös hyvä välttää voimakasta hikoilua, solariumia ja liiallista aurinkoa.

5. Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa.

Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus vaatii 3-6 kuukautta toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Yleensä veri palautuu normaaliin tilaansa noin viikon jälkeen toimenpiteestä. Sen lisäksi toimenpiteet, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita voivat lykätä microblading kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblade toimenpiteestä.

6. Ei kulmameikkiä eikä anti-aging voiteita.

Vähintään viikon ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme, että et käyttäisi minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme myös pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta kulmien paranemiseen asti.

7. Microbladingin jälkeen oleva tulos ei ole lopullinen.

Muistathan, että pigmentin väri haalistuu toimenpiteen jälkeen. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia. Alussa leikkaus-linjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee muuttumaan ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muistathan myös, että todellinen tulos voidaan arvioida vasta vahvistuksen (värin uudelleen laitto n. 1kk kuluttua microbladingistä) jälkeen.

8. Toimenpiteen jälkeen asiakas on vastuussa kulmista.

Tullessasi microblading toimenpiteeseen sitoudut hoitamaan kulmiasi ja noudattamaan ennen- ja jälkihoito-ohjeita. Tullessasi toimenpiteeseen allekirjoitat myös vastuuvapautuslomakkeen paikanpäällä. Muistathan, että hoitamalla kulmiasi oikein ja ohjeiden mukaisesti, paranevat ne nopeammin ja tulos pysyy hyvänä!

Yhteystiedot

Maria Care keskus:
040 158 7790
mariacare@mariacare.fi

Maria Päivikki
0400 902 240
mariacare@mariacare.fi
Amanda
050 343 5393
amanda@mariacare.fi
Meeri
050 543 6397
meeri@mariacare.fi

Hoitolamme

Nelikkotie 2
02230 Espoo
(Iso Omenaa vastapäätä)

Seuraa meitä